03.08.2020

Worldcom PR Group: An International Window for a Local Agency

Joining Worldcom PR Group in 2013 has opened significant development avenues for us, Media Pozitiv, a 100% local, Romanian PR agency. We were immediately 'exposed' to the vast communication know-how of big, also local, PR agencies from across the globe, serving hundreds of clients for decades. We gained immediate access to case studies, 'glocal' resources and access to PR experts and lightning-fast experience sharing and support.


Most importantly, Worldcom PR Group meant significant business over the years: even though Romania is not top priority for a PR extension scenarios, we were warmly recommended by our peers all over the world and we successfully closed some important contracts in the recent years. This wonderful network means a lot to us: it is a win-win group, where we help as much as we can, no matter how difficult, small or big the task is, and we are helped and offered support by some of the most amazing PR professionals in the world right now.

 

Worldcom PR Group is not just about business: is about friendship and craftmanship. We friendly navigate this difficult - especially lately - PR industry waters, counting on each other for building a vision which will eventually lead to a new industry shape, and a new form of agency. Being all 100% local agencies, Worldcom PR Group member agencies are swiftly and effectively adapting to industry and clients' needs change, as we are living the most challenging times of them all, business wise.

 

 

We thank our partners in Worldcom for everything they do and for permanently raising the professional standards, so that the overall industry and the clients, eventually, benefit from our constant work. #WorldcomStrong

 

 
 
19.11.2019

Încredrea liderilor de business a scăzut la nivel mondial, conform unui studiu global

Încrederea liderilor de business la nivel global a scăzut în 2019, conform celei de-a doua analize anuale a Worldcom Confidence Index (CI) realizată de The Worldcom Public Relations Group (Worldcom), rețeaua globală de top a companiilor independente de PR. Într-o analiză a conținutului online a 60, 000 de directori executivi și directori de marketing, încrederea generală în rândul CEO și CMO la nivel global este în scădere cu peste 20 de procente, cele mai semnificative scăderi fiind în Statele Unite (51%) și China (21%). Japonia s-a opus tendinței, trecând de pe ultimul loc pe primul în ce privește indicele Confidence Index cu o creștere de 74 de procente.

 

"Nivelurile ridicate ale incertitudinii la nivel global, inclusiv discuțiile despre războaiele comerciale dintre Statele Unite și China, nu au fost de ajutor cu privire la temerile liderilor din domeniul afacerilor, iar cercetarea noastră arată că acordurile privind comerțul mondial și tarifele subminează încrederea", a spus Roger Hurni, președinte al Worldcom Public Relations Group. "De la ultimul nostru Confidence Index din 2018, liderii s-au confruntat și cu Brexit, proteste în Hong Kong, proliferarea încălzirii globale, foamete, reapariția unor boli precum pojarul. Această combinație de factori poate explica de ce nivelurile încrederii au scăzut atât de dramatic în ultimul an".

 

Anul acesta, Worldcom a apelat la Advanced Symbolics Inc., o companie de studii de piață ce folosește inteligența artificială pentru a urmări și interpreta conținutul disponibil public de pe canalele de socializare. Raportul de anul acesta a analizat date de la aproape 60 000 de lideri din domeniul afacerilor, arătând modul în care opiniile și intențiile lor s-au schimbat în timp.

 

"Worldcom a folosit inteligența artificială pentru a realiza studii de piață importante pentru indicele de încredere de anul acesta, arătând că sunt inovatori și că înțeleg beneficiile cheie pe care IA le poate oferi firmelor de PR și profesioniștilor", a spus Erin Kelly, CEO la Advanced Symbolics Inc. "IA folosită de noi a monitorizat un eșantion de aproape 60 000 de lideri în afaceri din 15 țări diferite - o creștere considerabilă față de anii trecuți".

 

Alături de încrederea globală, raportul măsoară importanța atragerii unui public specific și nivelurile de încredere pe care managerii la nivel executiv le au în ceea ce privește atragerea acelui public. În 2018, directorii executivi erau în principal preocupați de atragerea clienților, însă respondenții din studiul din 2019 sunt preocupați mai ales de influenceri, cu o creștere de 160 de procente din 2018 până în 2019, și apoi de clienți și de angajați. Cu toate acestea, încrederea CEO în atragerea influencerilor rămâne încă la nivel destul de scăzut. Liderii sunt mai încrezători în abilitățile lor de a ajunge la acționari, clienți, furnizori și chiar autorități ale statului.

 

"Influencerii au reprezentat un public în scădere în 2018, dar au preluat conducerea în raportul de anul acesta", a spus Hurni. "Creșterea acestui public ar putea sugera că liderii simt că au nevoie de susținerea influencerilor pentru a-i ajuta să traverseze perioade dificile".

 

Perfecționarea competențelor este punctul central acum în bătălia pentru implicarea și păstrarea angajaților

O altă problemă cu care se confruntă directorii executivi și de marketing este păstrarea angajaților actuali. Liderii au un nivel scăzut al încrederii în capacitatea de a păstra talentele. Companii din Marea Britanie și Statele Unite s-au situat pe ultimul și penultimul loc, respectiv, în ce privește încrederea în păstrarea angajaților. Aceasta este doar una dintre cele cinci probleme legate de angajați care se află în topul celor șase subiecte discutate la nivel global. Migrația economică este o cauză de îngrijorare la nivel global - mai ales în SUA, care a avut cel mai scăzut scor al Confidence Index. Subiectul numărul unu luat în discuție de lideri este perfecționarea competențelor și recalificarea angajaților. Marea Britanie a avut scorul cel mai scăzut la acest subiect, Japonia cel mai mare. Îmbunătățirea competențelor este doar una dintre numeroasele domenii pe care liderii le explorează pentru a loializa și implica angajații.

 

"Lupta pentru conservarea și dezvoltarea resurselor umane a devenit cel puțin la fel de importantă ca orice altă strategie dintr-un business", spune Rareș Petrișor, șeful agenției de PR Media Pozitiv, partenerul Worldcom din România. "Angajatorii de top sunt obligați să creeze medii dinamice de lucru, adaptate unei piețe care cere tot mai multe competențe - raportul arată clar și faptul că beneficiile postangajare trebuie să fie o parte a strategiei de păstrare și atragere".

 

The Worldcom Confidence 10

 

#1 Nivelurile de încredere au făcut implozie - în scădere cu 21%

#2 Influencerii devin publicul nr. 1 și sunt în atenția liderilor, dar au al doilea cel mai scăzut scor al Confidence Index

#3 Subiectele legate de angajați domină agenda liderilor

#4 Liderii au temeri în ceea ce privește imaginea lor corporate și reputația brandului și capacitatea lor de a le proteja în cazul unei crize

#5 Acordurile legate de comerțul global și de tarife subminează încrederea

#6 Încrederea scade în capacitatea de a satisface clienții - mai ales în SUA - dar rămâne la nivel mai ridicat față de alte subiecte de business

#7 Scorurile globale Worldcom Confidence Index arată că evenimentele care ne afectează pe toți, cum ar fi încălzirea globală, declanșează reacții foarte diferite la liderii noștri

#8 Guvernele și legislatorii primesc mult mai multă atenție și schimbările aduse de aceștia reprezintă cauza temerilor

#9 O schimbare semnificativă în atitudinea față de impactul modului în care liderii politici comunică în social media

#10 Infracțiunile cibernetice nu mai sunt o cauză globală de îngrijorare, dar reprezintă o mare problemă pentru liderii sud-americani

 

Metodologie

Studiul a putut fi operat la această scară și în nouă limbi diferite pentru că datele au fost adunate folosind o abordare inovatoare având la bază inteligența artificială (IA). Compania de studii de piață aleasă, Advanced Symbolics Inc (ASI), a dezvoltat o metodă brevetată de construire a eșantioanelor reprezentative și apoi de colectare a informațiilor prin instrumentul lor IA.

 

"Ne bucurăm să fim prima organizație care folosește IA în acest fel și la această scară", a spus Hurni. "Este o dovadă în plus a modului în care partenerii Worldcom din toată lumea folosesc soluții inovatoare pentru a obține rezultate imediate și soluții de durată oentru clienți. Am ales abordarea ASI pentru că s-a dovedit a fi incredibil de precisă. Doar luna trecută au fost singura firmă de cercetare care a prognozat cu precizie rezultatul alegerilor din Canada folosind instrumentul lor bazat pe IA. Vom suplimenta informațiile legate de această cercetare în următoarele luni pentru a oferi detalii valoroase clienților noștri în special și liderilor din domeniul afacerilor în general".

 

Întregul raport și alte componente media pot fi descărcate de aici.

 

 
 
26.10.2018

Cum construim un buget de PR?

 

Haideti sa o luam cu inceputul: ce vrem de la o agentie de PR? Pentru ca, daca stim sa raspundem la aceasta intrebare, putem aseza pe un fundament corect atat asteptarile, cat si bugetul.

 

1. Media Relations = asigurarea relatiilor cu presa, adica interactiunea companiei (sau a brandului care apartine unei companii) cu jurnalistii, bloggerii si reprezentantii mass-media.

 

Pentru o companie/un brand care “comunica” mult sau isi doreste asta, adica are 1-2 comunicate pe saptamana, intalniri sau actiuni lunare cu presa (in spatii proprii sau inchiriate), traducerii, monitorizari etc. va puteti astepta la un buget lunar de 3.000 – 4.000 euro cerut de agentie. Cum calculezi asta? O echipa de 2 profesionisti din agentie (account + executive) lucreaza cam 10 ore per comunicat X 8 comunicate (maximum) X 40-50 euro ora de agentie + un discount. Un buget obisnuit = 1-2 comunicate pe luna, managementul intrebarilor, raspunsurilor catre/dinspre presa, traduceri, intalniri, rapoarte lunare – se situeaza la aproximativ 2.000 euro lunar. Strategia se plateste separat, 1-2 ori pe an. Strategia e creata de profesionisti seniori in agentii si se bugeteaza cam la 100-150 euro pe ora, ceea ce inseamna ca o strategie va poate costa cam 2.000-3.000 euro, in functie de complexitate.

 

2. Social Media = managementul aparitiilor de continut pe retelele sociale + managementul comunitatii create in jurul acestora. Companiile cu un brand “incepator” care are, sa zicem, conturi business pe 4 retele sociale, care doreste sa inceapa sa-si construiasca prezenta online pe social media, trebuie sa aiba in vedere un buget de aproximativ 1.200 euro lunar. Cum calculezi asta? 2 profesionisti in social media (account + editor/executive) lucreaza aproximativ 10 ore lunar per cont, la tarifele de mai sus. Pentru o companie mult mai activa, cu postari zilnice, editari foto, intrebari, concursuri si o comunitate mult mai activa, bugetele pot ajunge si la 2.500 – 3.000 euro lunar. Strategia se schimba mult mai des si poate fi inclusa in buget – de exemplu daca este inclus in buget un social media strategist/expert – sau separat, pe aceleasi criterii ca mai sus. Campaniile se bugeteaza si platesc separat, in functie de obiectivele companiei-client. De asemenea, o agentie profesionista lucreaza cu fotografii de “stock” – cumparate dintr-o baza de imagini si monitorizeaza activitatea online + raporteaza printr-o platforma speciala, ceea ce reprezinta costuri suplimentare. Mici, dar suplimentare.

 

Strategia se schimba mult mai des si poate fi inclusa in buget – de exemplu daca este inclus in buget un social media strategist/expert – sau separat, pe aceleasi criterii ca mai sus.

 

3. Content Marketing = promovarea brandului prin continut, plasat fie pe canalele proprii, fie prin parteneriate sau contracte platite cu publicatii, bloguri, diverse platforme de continut. Aici, vorbim de munca a doi editori, de cele mai multe ori un copywriter si un editor multivalent (care “stie cu online-ul” si care scrie foarte bine pe domeniul respectiv), astfel incat textele sa fie atractive, la obiect, scrise bine din punct de vedere SEO, corecte fata de consumatori si, bineinteles, corecte… gramatical. O astfel de munca necesita ore si inspiratie, ceea ce poate costa destul de mult. 1-2 articole pe saptamana pot costa 300-800 de euro, ceea ce duce costul lunar la 1.200 – 3.200 de euro, in functie de cerinte si obiective.

 

4. Campanie de PR. Toate cele de mai sus, calculate la un cost mediu de agentie de aproximativ 80-100 euro. Cu unele agentii puteti negocia “ziua de agentie”, pret care se situeaza in jurul valorii de 250-400 euro pe zi. Adica inchiriezi serviciile unei agentii pentru 8 ore de munca (de obicei se prelungesc…)

 

5. Practici generale:

 

– aproape nicio companie nu doreste doar media relations, sau doar social media/prezenta online, ceea ce inseamna ca pachetele se cumuleaza si negociaza

– asteptati-va, totusi, ca un pachet complet ce presupune activitati zilnice, 2-3 oameni in echipa, cerinte mari (aparitii media, rezultate bune in social media si pe online, schimbare de perceptie si vizibilitate sporita) sa ajunga la 4.000 – 5.000 euro lunar.

 

Ne puteti cere o oferta oricand, la office@mediapozitiv.com

 

 
 
22.05.2018

Studiu Worldcom PR Group: 71% dintre liderii Europei Centrale și de Est văd din lipsa talentelor cea mai mare amenințare pentru business

Worldcom Public Relations Group, rețeaua globală de agenții independente de PR, publică Indicele de Încredere Worldcom realizat pe baza unei cercetări globale derulate la nivel de CEO (Chief Executive Officer) și CMO (Chief Marketing Officer), cu ocazia Anului Angajatului - 2018. Cercetarea a fost făcută Pentru Worldcom PR Group de companiile Research Now și 3GEM, care au prelucrat 585 de răspunsuri date de lideri din toată lumea (167 din Americi, 106 din Asia și 312 din EMEA).

 

Pe plan global, rezultatele care au captat cel mai mult atenția au fost:

- Primele 3 amenințări la adresa forței de muncă în raport cu dezvoltarea businessului sunt considerate, în ordine, schimbările legislative, lipsa talentelor și infracțiunile cibernetice

- 43% dintre lideri doresc să acorde mai multă atenție angajaților în 2018 față de anul trecut

- Indicele global de Încredere Worldcom este de 26.4 (din 100), demonstrând o încredere moderată a liderilor de a reuși să crească productivitatea prin stimularea angajaților; în regiunea din care face parte România, valoarea indicelui este 19.7

- În Europa Centrală și de Est, 71% dintre liderii întrebați consideră că indisponibilitatea talentelor este amenințarea nr.1 la adresa businessului lor, competiția fiind pe locul 2

- 67% dintre liderii est și central europeni vor să se concentreze pe clienți, mai puțin pe angajați – aproape dublu față de media globală

- Doar 4% dintre liderii ECE cred că au “planul potrivit pentru a reuși să-și atingă obiectivele”

 

“Când citești cu atenție rezultatele, observi mai multe contradicții și inconsistențe care denotă o anumită incertitudine globală”, spune Todd Lynch, Managing Director Worldcom Public Relations Group. “Cum stimularea angajaților este fundamentală în furnizarea unei experiențe foarte bune de client, raportul sugerează că încrederea liderilor în propria abilitate de a-și satisface clienții scade pe măsură ce “aleargă” după cei mai buni angajați. O combinație de răspunsuri relevate de acest studiu plasează, așadar, angajatul în mijlocul problemelor din mediul de business, mai mult în 2018 ca niciodată. E cu adevărat anul angajatului!”

 

“Nicăieri nu e mai acută problema găsirii angajaților potriviți decât la tine acasă. Studiul pare să demonstreze că liderii din această parte a Europei s-ar plasa mai nou într-un proces de căutare latentă, pasivă, concentrându-se pe client și experiența oferită acestuia, ca motor principal în business. Mai îngrijorător mi se pare valoarea raportului dintre calitatea angajaților și felul în care îți poți susține planul de business: dacă doar 4% dintre CEO/CMO cred că pot reuși ce și-au propus - asta deschide perspectiva unei analize mai profunde, care să includă și alți factori ce influențează predictibilitatea în afaceri. Este un studiu la care s-a muncit mult în Worldcom și care sper să ajute elita businessului românesc să vadă mai clar unde ne plasăm, comparându-ne problemele cu liderii globali”, a declarat Rareș Petrișor, General Manager Media Pozitiv, agenția parteneră Worldcom PR Group în România.

 

Pe lângă materialele atașate, puteți descărca Raportul Worldcom Confidence Index 2018 de aici.

 

Despre Worldcom

 

Worldcom Public Relations Group este cel mai mare grup de agenții independente de PR din lume, cu peste 140 de birouri și reprezentanțe, 2.000 de angajați în 115 orașe pe 6 continente. Cei peste 3.000 de clienți ai agențiilor partenere au generat un venit de 288 milioane USD în 2017. Creată în 1988, organizația reunește cele mai performante agenții de PR pentru a deservi clienți locali, regionali și internaționali, reușind să mențină un control riguros pe client-service, prin agențiile independente. Prin Worldcom, clienții au acces la expertiza de comunicare a specialiștilor de PR care înțeleg limba, cultura și regulile unei culturi specifice, de interes pentru business. În România, Worldcom PR Group e reprezentat de agenția independentă de PR Media Pozitiv. Detalii pe www.worldcomgroup.com


 
 
02.03.2018

Worldcom Public Relations Group: doi noi parteneri

Grupul Worldcom Public Relations, parteneriatul mondial de top din care fac parte companii de PR, reprezentat exclusiv în România de agenția de PR Media Pozitiv, își sporește puterea prin adăugarea unor noi parteneri: Keating & Associates – Dublin, Irlanda, și Providence Consulting, Inc. – Bakersfield, California. Pe lângă faptul că aduc oportunități geografice fructuoase, aceste companii sunt agenții de excepție, fiecare contribuind cu un set unic de abilități în cadrul parteneriatului.

“Worldcom caută în continuare companii independente excelente cu ajutorul cărora să extindem rețeaua, acoperirea geografică și expertiza în industrie”, spune Sean Rossall, CEO al Dick Jones Communications și președinte al consiliului de administrație pentru regiunea Americilor. “Providence ne susține practicile solide din domeniul public affairs, cât și prezența noastră pe Coasta de Vest.”

“De multă vreme căutăm un partener puternic în Irlanda, iar Keating a meritat așteptarea”, a adăugat Andras Nagy, director Probako Communication și președinte al consiliului EMEA. “Aceștia vin cu expertiză și cu un minunat istoric de reușite care ne întăresc parteneriatul din regiune și cel la nivel mondial.

Keating & Associates, una dintre companiile de top din Irlanda în domeniul consultanței în comunicarea corporativă, este o companie consolidată, respectată, ce oferă partenerilor, clienților și posibililor noștri clienți acces la o consiliere fiabilă în domeniul public relations în toată Irlanda. Providence Consulting Inc., o companie de comunicare și marketing autorizată ca având acționariat feminin, este specializată în domeniul public affairs – reprezentând industrii, inclusiv petrol și gaze, minerit, imobiliare, energie solară și altele în procesele complexe de acordare a avizelor. (A se vedea profilurile agențiilor mai jos)

“Worldcom folosește termenul ‘parteneriat’ deoarece este forța care impulsionează interacțiunea dintre membrii noștri”, spune Patrik Schober, Managing Partner la PRAM Consulting și președintele global al Worldcom. “Toate agențiile actuale și agențiile pe care le primim în parteneriat sunt dedicate oferirii partenerilor lor cunoștințe și informații despre cele mai bune practici pentru a ne susține reciproc clienții existenți prin expertiză geografică și a industriei și pentru a colabora în cadrul unor noi oportunități. Rezultatele se manifestă prin partenerii care, individual și colectiv, oferă servicii de PR la cel mai înalt nivel la scară locală, regională și globală.”

 

Keating & Associates, Dublin, Irlanda

Fondată în 1992, Keating & Associates și-a construit o reputație de lider în domeniul consultanței în comunicarea corporativă în Irlanda. Oferă servicii complete de public affairs și public relations cu o experiență de neegalat câștigată în proiecte la scară mare de investiții străine directe și de infrastructură.

Compania oferă clienților consiliere în cadrul campaniilor care vizează factori de decizie, comunități și media și lucrează cu organizații din mai multe domenii incluzând servicii financiare, afaceri în agricultură, marină, sectorul farmaceutic, tehnologie și energie și resurse naturale. Printre clienții săi se află undele dintre cele mai mari și mai cunoscute corporații din lume, organisme publice, asociații comerciale și ONG-uri.

www.keating.ie

 

Providence Consulting, Inc.

Providence Strategic Consulting, Inc. este o companie de comunicare și marketing autorizată ca având acționariat feminin din centrul statului California. Compania este specializată în crearea unor campanii moderne, eficiente de marketing digital și publicitate pentru societăți și organizații. Providence este, de asemenea, compania lider din regiune în domeniul public affairs – cunoscută pentru dezvoltarea planurilor de comunicare strategică ce îndrumă cu succes proiectele pentru aprobări guvernamentale. Compania are un istoric perfect în ceea ce privește numeroasele campanii de inițiativă de vot și este un susținător de succes al proiectelor de dezvoltare în sectoarele imobiliar, rafinarea petrolului, minerit, energie solară, petrol și gaze. Viziunea Providence Strategic Consulting este de a fi cea mai importantă companie de comunicare, oferind cele mai bune planuri strategice, cele mai eficiente inițiative tactice și cea mai mare rată a succesului din clasa sa.

Clienții companiei constau din societăți și organizații din domeniul petrolului și gazelor, asistenței medicale, alimente și băuturi, aplicarea legii nonprofit, apă, minerit, energie solară, legislație și telecomunicații.

www.provconsult.com


 
 
07.02.2018

Previziuni pentru 2018 din partea partenerilor Worldcom Public Relations Group

În fiecare an, Worldcom PR Group – organizație globală care reunește agenții independente de PR - fructifică expertiza celor 2000 de consultanți ai săi pentru a face previziuni legate de mediul cu care se vor confrunta clienții săi în anul următor. Inevitabil, datorită acestui parteneriat global, multe dintre aceste previziuni includ aspecte internaționale. Dacă vă doriți să aflați care este peisajul în domeniul comunicării din țara dumneavoastră, avem echipe în peste 115 orașe din toată lumea, gata să vă explice. Worldcom PR Group este reprezentată exclusiv în România de Media Pozitiv.

 

Vă prezentăm cele mai semnificative recomandări în businessul de comunicare pentru 2018, rodul colaborării agențiilor membre Worldcom PR Group.

 


Brexit

 

Companiile internaționale vor întâmpina dificultăți în crearea unei culturi omogene de companie pe măsură ce consecințele Brexitului generează obstacole în modul în care sunt conduse companiile. Cei care creează colaborări efective între echipe și între țări vor avea acum un avantaj competitiv distinct.

 

Nesiguranța geo-politică

 

Nesiguranța geopolitică creează „noua situație anormală”. Stabilitatea comercială generată de globalizare va fi subminată de o creștere a protecționismului și a dezacordurilor politice. Fiecare dintre aceste schimbări vor determina enorme provocări în comunicare pentru organizații, atât la nivel local, cât și internațional.

 

Schimbările politice la scară macro, cum e Brexit, vor încuraja oamenii să devină mai interesați de alegerile locale. Ceea ce se întâmplă la alegerile din Columbia, Germania, Ungaria și Coreea de Sud vor avea un efect clar de undă atât la nivel global, cât și local.

 

Reglementarea social media

 

Va exista o mișcare de a reglementa publicitatea/postările plătite din social media ca urmare a problemelor ce continuă cu privire la influența externă în alegerile din SUA. Dezbaterea despre reglementare sau auto-reglementare va eroda în continuare încrederea în platformele sociale.

 

Știrile false și erodarea încrederii

 

Consumatorii vor întâmpina și mai mari provocări în legătură cu entitățile în care pot avea încredere din media acum că duhul știrilor false a ieșit din lampă. Aceasta reprezintă o amenințare clară la adresa companiilor media. Dar va genera și o provocare semnificativă a obiectivelor pentru brandurile care vor trebui să reevalueze ce canale vor fi mai eficiente pentru a ajunge la publicul lor țintă. Scepticismul și lipsa încrederii în instituții mari, consacrate - inclusiv marile trusturi de presă, entități guvernamentale, corporații mari și branduri cu vechime - vor continua să crească. Acest lucru îi va încuraja pe oameni să caute alternative - cu o înclinație către acelea în care regăsesc viziunea lor preconcepută asupra lumii. De aceea, menținerea părților interesate și a loialității în rândul clienților, investitorilor, angajaților și a altor susținători va fi și mai dificilă.

 

Pierderea încrederii în presa tradițională va determina o creștere a surselor alternative de informație. Acest lucru va genera multe noi provocări pentru organizații. Această fragmentare în media va genera o nouă varietate de relații de dezvoltat. Va însemna, de asemenea, că brandurile vor fi nevoite să evalueze calitatea și exactitatea informației furnizate de aceste noi entități și canale media și să decidă dacă o asociere cu acestea este valoroasă.

 

„Furtunile” de pe Twitter

 

Comentariile făcute de liderii mondiale pe Twitter (și pe alte canale sociale) vor crea furtuni pentru companii deoarece acționarii vor reacționa la ceea ce văd și aud. Aceasta va duce la consecințe neașteptate pentru unele dintre organizații. Implicațiile pentru succesul sau nereușita în afaceri ar putea fi semnificative dacă această situație nu este gestionată profesionist.

 

Organizațiile pot limita daunele posibile asigurându-se că angajații lor înțeleg pe deplin obiectivele organizației și pot le pot explica diferitelor tipuri de public.

 

Reputația și managementul crizelor

 

Scandalul Harvey Weinstein – inclusiv alegerea personalității anului de către revista Time Magazine, înseamnă că comportamentul fiecărui lider (bărbat sau femeie) va fi examinat cu atenție. Vor exista așteptări mari în zona leadershipului etic. Organizațiile trebuie să fie pregătite să reacționeze eficient la toate declarațiile făcute.

 

Inovare din interior

 

Va exista o creștere a inovării din interior pe măsură ce organizațiile care au dezvoltat programe eficiente de implicare a angajaților încep să fructifice puterea intelectuală a personalului lor. Simplele îmbunătățiri identificate de către angajați vor furniza o valoare de business semnificativă.

 

Nesiguranța economică

Jucătorii de pe piața globală vor avea nevoie de politici flexibile pentru a gestiona marea varietate de rate estimate de creștere - de la 1% în Japonia, la 4% în Bulgaria și cel puțin 10% în Peru.

 

Costul banilor și impactul acestuia asupra obiceiurilor de consum și obiceiurilor angajaților

 

Generația care a crescut într-o perioadă de dobânzi scăzute va fi surprinsă de creșterile progresive ale costului banilor. Brandurile care ajută consumatorii să gestioneze aceste provocări vor prospera. Brandurile și consumatorii vor căuta noi moduri de a crea o relație valabilă și de încredere.

 

Nesiguranța tot mai mare a consumatorilor generată de creșterile dobânzilor va determina o creștere de la a cumpăra „lucruri” la a plăti pentru experiențe. Vor apărea branduri disruptive ce vor conduce această tendință de a „dobândi experiențe”.

Costul banilor va crea provocări legate de loialitate pentru organizații pe măsură ce oamenii încearcă să găsească locuri de muncă mai bine plătite. Aceasta va duce implicarea angajaților pe un loc superior în agenda managementului pe măsură ce organizațiile se concentrează să ofere oamenilor motive de a fi loiali.

 

Oferirea unui sentiment superior al scopului către angajați

 

2018 este anul în care cei care dețin funcții de CEO sau alți lideri importanți se vor concentra pe crearea unui sentiment superior al scopului pentru a-și inspira oamenii și pentru a oferi un cadru pentru o mai bună luare a deciziilor. Prin urmare, CEO va deveni Chief Connectivity Officer, deoarece ei ajută oamenii să facă legătura între munca lor zilnică și obiectivele organizației. Angajatorii vor trebui să mențină un echilibru între nesiguranța externă - tulburări politice, Brexit, creșterea inflației, încălzirea globală etc – și o mai mare siguranță internă. Liderii de business vor trebui să depună eforturi pentru a se asigura că angajații înțeleg și se coordonează cu obiectivul organizației - motivul pentru care fac ceea ce fac - pentru a crește siguranța.

 

„Cultura siguranței” va merge mână în mână cu inițiativele de CSR. Angajații se vor gândi la impactul social pe mare munca lor zilnică îl are/îl va avea. Liderii vor trebui să conecteze activitatea de CSR cu obiectivul organizației pentru a culege roadele și pentru a atrage talente de top.

 

Va apărea un decalaj de succes în implicarea angajaților între organizațiile care persistă într-un stil de management de comandă și control și cele care conduc prin implicare.

 

Clădirea relațiilor

 

Organizațiile vor continua să clădească o abordare pentru toate canalele pentru a satisface așteptările clienților. Acest lucru va determina creșterea numărului de colaborări între echipa de comunicare și cea de relații cu clienții pentru a asigura faptul că clienții primesc cea mai bună experiență posibilă și că orice probleme care ies la iveală în social media sunt administrate eficient.

 

Partea de ‘relații’ din Relații Publice va avea o tot mai mare însemnătate pe măsură ce brandurile trec la oferirea de valoare pe viață clienților, în loc să genereze doar venituri pe termen scurt.

 

Unele organizații vor încerca să inverseze domnia comunicării pe baza textului (Email, IM, Slack, Skype etc) încurajând activ angajații să folosească mai mult comunicarea orală și față în față.

 

Creșterea continuă a digitalizării

 

Digitalizarea este de neoprit - AI, VR, AR și roboții de chat vor avea o mai mare însemnătate. Organizațiile disruptive vor folosi această tehnologie pentru a avansa. Organizațiile vor trebui să explice acest lucru în obiectivele lor, așa încât acest lucru să nu fie văzut ca o amenințare de către angajați.

 

Bomba cu ceas a Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD)

 

Bomba cu ceas RGPD este gata să explodeze. Legiuitorii vor face un exemplu din brandurile mari care nu respectă regulile. Dar e probabil să urmărească și țintele mai puțin periculoase care poate nu au „mușchii” legali pentru a se proteja.

 

Regulamentele privind protecția datelor - precum RGPD - vor schimba drastic marketingul și comunicarea și modul în care se vor folosi datele clienților. Cei care adoptă noile abordări mai curând, dacă nu au făcut-o deja, vor avea rezultate mai bune în momentul în care noile reglementări mai stricte intră în vigoare.

 

Abordare integrată a conținutului

 

Organizațiilor vor dezvolta în continuare o abordare integrată a conținutului - cu alte cuvinte, conținut ce aduce valoarea pentru vânzări, marketing, loialitate față de brand etc.

 

Modelul PESO (Paid, Earned, Shared, Owned) va deveni mai predominant decât oricând. Va fi important pentru branduri și pentru echipele lor de PR să privească mai departe de publicitatea gratuită pentru a aduce valoare din conținut prin toate canalele adecvate.

 

2018 este anul în care Influencer Marketing în sectorul B2B va începe să fie cu adevărat integrat în mixul de media.

 

Worldcom

 

Worldcom Public Relations Group este cel mai mare grup de agenții independente de PR din lume, cu mai multe birouri și reprezentanțe pe glob decât orice altă rețea multinațională. Creată în 1988, organizația reunește cele mai performante agenții de PR pentru a deservi clienți locali, regionali și internaționali, reușind să mențină un control riguros pe client-service, prin agențiile independente. Prin Worldcom, clienții au acces la expertiza de comunicare a specialiștilor de PR care înțeleg limba, cultura și regulile unei culturi specifice, de interes pentru business. Agențiile membre își concentrează aria de expertiză pe câteva domenii importante: crisis management și issues management, B2B, health care, investor relations, public affairs, sustainability, technology și travel&tourism. În România, Worldcom PR group e reprezentat de agenția independentă de PR Media Pozitiv. Detalii pe www.worldcomgroup.com

 

Media Pozitiv

 

Agenție de servicii integrate de comunicare, cu accent pe inovație și tehnologie. Comunică în medii tradiționale și interactive și se implică major în partea de business development a clienților. De 13 ani pe piața serviciilor de comunicare, Media Pozitiv a încercat să sprijine companiile mici și medii să comunice mai curajos, iar pe corporații să comunice mai mult și mai eficient. Clienți: Castrol, Omnilogic, TBI Bank, TBIH Financial Services, Saxo Bank, Romkatel, ROMBET.  www.mediapozitiv.com


 
 
18.01.2017

Stirile false, problema tuturor

Într-un gest fără precedent, managementul Facebook a decis modificarea algoritmului astfel încât să semnaleze utilizatorilor o anumită îndoială legată de veridicitatea știrilor, în cazul în care „mașina” de calcul consideră – printr-un proces complicat de fact-checking – că există șanse să fie false. Cam acum o lună, și Google anunța că va pune (sau nu, respectiv) o etichetă de „fact-checked” la articolele din rezultatele unei căutări.

Din simple glume pe internet, acum ceva vreme, până la evenimente cu consecințe foarte serioase, chiar grave, uneori (vezi moartea ambasadorului SUA in Libia, în 2012, după un film „anonim” care ironiza Islamul, promovat o bună perioadă chiar de Casa Albă), știrile false au devenit o problemă imensă.

Cu un strop de cunoștințe, oricine urcă pe internet „conținut”. Autenticitatea este aproape „dată” – am cunoscut oameni care cred cu sfințenie absolut orice citesc pe internet, așa cum majoritatea românilor… credeau în spoturile publicitare imediat după ‘89, pentru că faptul că simpla transmitere la televizor le conferă credibilitate 100%. Valoarea conținutului e măsurată de plăcere, hilaritate, dezgust, morbiditate – totul cuantificat în viralitate. Grăbiți, distribuim totul, fără a ne mai îndoi de veridicitate sau de bunele intenții ale autorilor.

Pentru tot ce se întâmplă, nu e doar internetul de vină. Suntem toți: presa, bloggerii (și vloggerii), PR-istii, producătorii, editorii, consumatorii și creatorii deopotrivă. Înainte de parul din ochii presei românești, îmi aduc aminte de scobitoarea de la NY Times dinainte de invazia americană din Irak, când redacția mai avea un pic și imprima 3D bombe de distrugere în masă, doar doar o să credem că e ceva „putred” acolo. Nu mai departe de… azi citeam că o ambasadă americană FALSĂ a fost în sfârșit dărâmată în Ghana, după 10 ani de funcționare!

Știrile false sunt ca o băutură energizantă: dacă își fac efectul, nu mai contează ce conțin.

Știrile false nu au apărut peste noapte: sunt monstrul pe care l-am creat prin superficialitate, prin abandonarea în care scufundăm după ore lungi și grele de muncă, prin nevoia firească de a găsi noi stimuli prag care să ne provoace simțurile și spiritul. Ca o băutură energizantă: dacă își fac efectul, nu mai contează ce conțin.

Cred că știrile false reprezintă o formă de terorism: ne amenință rațiunea, încrederea, economia, locurile de muncă, valorile și viitorul. Efortul și gestul corporațiilor tech sunt lăudabile, dar nu putem să lăsăm totul în seama lor.

Apariția acestei ciume este eșecul proclamației noastre de autocontrol și autocenzură. Este semnalul de întoarcere la rațiune, logică și norme. Este dovada că prea multă libertate ne face rău, uneori.

E adevărat ce e adevărat, nu ceea ce vrem să fie adevărat.

 
 
02.10.2016

Grupul PPE - eveniment la Bucuresti

Pe 29 - 30 septembrie 2016, am organizat "EPP Group Bureau Meeting" la Bucuresti, intalnirea regionala a celui mai mare grup politic din Parlamentul European.

Evenimentul a fost deschis prin discursul Presedintelui Romaniei, Excelenta Sa, Dl.Klaus Iohannis.

 

Multe personalitati din lumea politica romaneasca si europeana, zeci de ziaristi, care TV si echipe radio, logistica, sunet, traducere simultana, paza, catering: un eveniment reusit, la succesul caruia au contribuit semnificativ sprijinul extraordinar venit din partea reprezentantilor PPE si experienta celor cateva sute de evenimente organizate de Media Pozitiv.

 
 
21.09.2016

Comunicare cu resurse interne sau externe?

 

 

1 Internalizare

Avantaje:

”resursa” cunoaste foarte bine businessul si obiectivele

costuri tinute foarte strans sub control

raportare imediata

reactie prompta

relatie de subordonare

Angajatul cunoaste mai bine afacerea si obiectivele tale

Dezavantaje:

subordonarea si costul redus nu functioneaza mereu in avantajul companiei

subiectivitate

tendinta de a mai lasa lucrurile ”asa cum sunt”

lipsa unui feedback autentic

creativitate limitata

 

2. Externalizare

Avantaje:

eficienta sporita vs. cost: pentru 1,000 de euro, de exemplu, o agentie „livreaza” mai mult decat poate livra un angajat. Agentia distribuie sarcinile dintr-un cont de PR mai multor angajati ceea ce inseamna ca, practic, cu 1,000 de euro ai acces la mai multi specialisti

 

 

 
 
15.09.2016

Rockwell Automation comunica prin Media Pozitiv

Colaborarea Media Pozitiv cu Rockwell Automation a inceput prin organizarea unor intalniri cu presa de specialitate, menite sa familiarizeze jurnalistii cu echipa locala si regionala a clientului. Raspunsul a fost bun si interesul foarte mare, avand in vedere ca Rockwell aduce pe piata din Romania un concept integrat de automatizare, sub umbrela a ceea ce va fi "The Connected Enterprise".

Media Pozitiv gestioneaza in Romania relatia cu presa, comunicarea externa, comunicarea B2B.

 

 
 
04.07.2016

PR in The Age of Experience

 

by Rares Petrisor, Head Strategist Media Pozitiv


98% of companies surveyed in a Forrester study said that customer experience is of strategic importance, while 28 percent ranked it as their first priority. Why is this such a hot issue in all the PR, marketing and branding efforts globally put by companies to attract and retain more customers? Because there’s a direct link between the effort – considering the fact that it is properly and strategically done – and the results: 70% of clients stopped doing business with a brand if the customer experience was poor, while more than 80 percent were willing to pay more (up to 5% premium) for a better customer experience (CX).

 

So, move over Age of Information, the Age of Experience is here to stay. And while the era of accumulation is taking the back seat, communication professionals seem to have reached thin air when dealing with the new challenges, present and future.

 

First, let’s understand where we are. When the Internet kingdom was formed, back in the early 90s, information was everything. Online information behemoths were ruling the Earth. Companies like Netscape, Yahoo, America Online (AOL) – just to name the very few which made billions and headlines – dominated the way information was handled all across the developed world. Without a Yahoo account you were… nobody. The world has started to build its ‘online presence’. The Internet was making gathering consumer data mining so easy and inexpensive. And we have been living like that till technology changed our interaction behaviour once and again, around 2000, when guys like Mark Zuckerberg were thinking of a way to get more and more people together, to share their stories, experiences and emotions. That’s how all this Age of Experience started: finding a way to do something useful, creative, attractive and measurable with all the data Internet was gathering since its very first day.

Read the original article on PR-Romania.ro


 
 
25.04.2016

Romkatel - our newest client

 

Media Pozitiv has started to communicate for Romkatel - mobile communication technology leader on the Romanian market. Our agency was chosen for the tech PR background and experience. A dedicated team will work on the internal and external communication of the company, media relations, B2B events and brand awareness. Media Pozitiv will also support Romkatel to manage its online communication through content marketing and an identity facelift.

 
 
14.10.2014

UNICEF Romania: media training for proper messages

Media Pozitiv had the privilege to organize a debate and a media training session with UNICEF Romania with some clear objectives in focus: a better understanding of how the media work (globally and locally), how to improve the efficiency of how we work with the journalists, what is changed in our relationship with the media and how can we adapt to the new information landscape, dominated by technology.

The seminar and the training session were conducted by Rares Petrisor, Head Strategist with Media Pozitiv, and assisted by a TV technical crew.

 

 

 
 
05.06.2014

Fluke Connect launched in Romania by Media Pozitiv

Fluke Connect™ is the largest suite of connected test tools in the world. The Fluke Connect™ wireless system is the best way for maintenance technicians to stay in contact with their teams without leaving the field. The Fluke Connect™ app works with more than 20 Fluke tools to make diagnosing and solving problems easier than ever. By using the Fluke Connect™ tools with the app, technicians can efficiently and safely capture, store and share maintenance data from the field.

The launch event was held at Radisson Blu Bucharest, with the technical media representatives.

 

 

 
 
26.05.2014

Rombet - a new NGO representing the gambling industry

Media Pozitiv's event management team organized the launch of Rombet - the new NGO representing the gambling industry interests in Romania. Industry's biggest companies, politicians, media representatives attended the event meant to be the first phase of a more transparent, effective and properly represented economic activity in Romania.

More than 120 people enjoyed a halfday event within one of the most luxurious hotels in Bucharest, Radisson Blu, on the 16th of May, 2014.

Our client also enjoyed an extensive media coverage, as the gambling industry is a rather negative subject for the domestic news landscape.

 

 

 
 
23.05.2014

Worldcom PR Group AGM in Prague

Media Pozitiv was thrilled to attend Worldcom's AGM in Prague, between 20-24 of May, 2014. More than 100 partner agencies contributed to what could be described "the best networking and PR business event" in years for the network members. Tons of presentations, workshops, study cases were delivered to a wonderful audience, hosted by such a great city, Prague, where our great partners form PRAM Consulting managed everything perfectly.

Todd Lynch, managing director of Worldcom, said: "Our current AGM in Prague not only shows the power of this great network, but the brilliance of each partner agencies. Worldcom strength comes from the professional sparkles that each of its partners are contributing to this network, reassuring thousands of clients around the globe that they will get the best service available on the markets they operate. We're facing tough challenges, especially on the technological level and with lead generation. But the new horizons look great and I'm very confident we'll be better and better, delivering great professional inovations and better ROI for our clients".

Worldcom PR Group is exclusively represented in Romania by Media Pozitiv.

 
 
12.03.2014

MP enters Worldcom PR Group

Worldcom Public Relations Group, the world's leading partnership of global public relations firms, with more offices in more cities and countries than any multinational firm, will be represented in Romania by Media Pozitiv. Established in 1988, Worldcom was formed so that the strongest, most capable independent public relations firms could serve national, international and multi-national clients while retaining the flexibility and client-service focus inherent in independent agencies.

 
 
05.02.2010

MP partners SOS Children's Villages

One year of efficient co-operation between SOS Children's Villages Romania and Media Pozitiv led to an even broader parnership: an extension to all the organization's 2010 campaigns. Media Pozitiv is now an important player in institutional communication, especially when it comes to NGO's dealing with children's problems. We thank all our partners, clients and friends for that.

 
 
11.06.2009

thecronicle.ro spins off today

Since today, Media Pozitiv has another horsepower under the bonnet: The Chronicle, one of the boldest new media project in dot ro. The content is available at www.thechronicle.ro, aiming to reach thousand of exquisite readers who prefer texts with an attitude. One can find arts, politics, reality, lifestyle, sports treated as premium ingredients for a healthy mind. Enjoy and spread the news.